Dekan IPF-a u Bihaću u posjeti Islamskom univerzitetu u Roterdamu Ispis E-mail
Obavijesti - Obavijesti

Dekan IPF-a u Bihaću u posjeti Islamskom univerzitetu u Roterdamu

U sklopu programa Evropske unije ERASMUS+ za saradnju između visokoškolskih obrazovnih institucija u Evropi i razmjenu nastavnog osoblja, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću dr. Hajrudin Hodžić boravio je u periodu 23-26. maj 2019. godine na Islamskom univerzitetu za primijenjene nauke u Roterdamu.

Tokom posjete, dekan IPF-a se susreo sa rektorom spomenutog univerziteta prof. dr. Ahmedom Akgunduzom i razmatrao mogućnosti unapređenja međusobne saradnje na nekoliko različitih polja, a posebno unutar programa ERASMUS+, gdje su ove dvije institucije već ostvarile zapaženu saradnju.

Dekan Hodžić je prisustvovao simpozijumu “Islamic reformations and tajdid”, na kojem su učešće uzeli eminentni stručnjaci iz nekoliko islamskih i evropskih zemalja. Nakon toga, nekoliko učesnika simpozijuma iskoristilo je priliku i posjetilo čuvenu i nadaleko poznatu biblioteku Univerziteta Leiden, koja obiluje desetinama hiljada rukopisa na arapskom jeziku.

U sklopu posjete dr. Hodžić je održao dva predavanja studentima i nastavnicima Islamskog univerziteta u Roterdamu na temu “Islamsko srednje i visoko obrazovanje u BiH” i “Izazovi s kojima se suočavaju Bošnjaci danas”.

Roterdam_01.jpg Roterdam_02.jpg

Roterdam_03.jpg

Roterdam_04.jpg

 
Islamski pedagoski fakultet u Bihacu