Promocija diplomanata 2014.

 

ODRŽANA SVEČANA PROMOCIJA 12. GENERACIJE DIPLOMANATA ISLAMSKOG PEDAGOŠKOG FAKULTETA U BIHAĆU

 

U utorak 23. decembra, u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, upriličena je svečana promocija 12. generacije diplomanata ove visokoškolske ustanove. Promociju su svojim prisustvom uveličali gosti iz Rijaseta Islamske zajednice, prije svih izaslanik reis-ul-uleme i direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-a dr. Amir Karić, koji je istakao svoje zadovoljstvo prisustvovanjem ovakvoj jednoj svečanosti i naglasio značaj odgoja studenata u pravcu otvorenosti i spremnosti na prihvatanje različitosti shodno okruženju i vremenu u kojem žive.

promocija2014_01.JPG

“Odgajajmo ljude za vrijeme u kojem će oni živjeti, jer oni će biti ti koji će podučavati u narednih nekoliko decenija, te stoga trebaju biti spremni na vrijeme koje dolazi. Odgajajmo naše studente da budu inkluzivni, već da budu čvrsti i ponosni na ideje i vrijednosti koje njeguju, ali otvoreni za dobrobit cijele naše zajednice“ kazao je Karić.

Prema riječima dekana prof. dr. Fuada Sedića na današnji dan je Sabor IZ-a donio odluku o osnivanju Islamske pedagoške akademije u Bihaću, koja 19 godina aktivno radi na edukaciji i odgoju mladih kadrova sa prostora Unsko-sanskog kantona i regiona.

“Nismo ciljali, a tako je ispalo da se poklopilo da je upravo na današnji dan 1. Rebiul-evel u kojem je rođen posljednji Božiji poslanika Muhammed, s.a.v.s., a također i osnovana nekadašnja Islamska pedagoška akademija. Ovom prilikom poklanjamo na raspolaganje našoj društvenoj zajednici još jednu generaciju, koju smo pripremili za odgoj iz oblasti vjeronauke i socijalne pedagogije i duhovne skrbi, a svim diplomantima želim puno uspjeha u budućem radu i životu.“ -  istakao je Sedić.

promocija2014_02.JPG

Na svečanosti su promovirana ukupno 44 diplomanta. Za najbolju studenticu koja je ujedno dobila zlatnu plaketu za prosjek 9,47 proglašena je Nina Halilbašić, srebrenu plaketu za prosjek 9,31 dobio je Adnan Samardžić, a bronzanu plaketu je dobila Sumeja Kovačević, prosjek 9,24.

Sedam studenata je dobilo pohvale za ostvarene rezultate i uložen trud tokom studiranja u prethodnoj akademskoj godini.

Zahvalnice za svesrdnu pomoć i jačanje institucije Islamskog pedagoškog fakulteta dodjeljene su JU Socijalno-pedagoškoj ustanovi Bihać, bivšem muftiji banjalučkom Edhemu ef. Čamdžiću i poduzetniku Enveru Melkiću direktoru velikokladuškog preduzeća “Amel-šeh”.

F.V.