Radni sastanak zamjenika reisu-l-uleme sa menadžmentom IPF-a

Radni sastanak zamjenika reisu-l-uleme sa menadžmentom Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

 

Dvadesetog novembra 2016. godine u Bihaću je na Islamskom pedagoškom fakultetu održan radni sastanak zamjenika reisu-l-uleme i v.d. direktora Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini mr. Huseina Smajića i njegovih saradnika Ibrahima Begovića, šefa odjela za visoko obrazovanje pri Upravi za obrazovanje i nauku, dr. Nezira Halilovića, šefa odjela za vjeronauku i Seida Eminovića, šefa odjela za srednje obrazovanje sa dekanom Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću prof. dr. Fuadom Sedićem, predsjednikom Upravnog odbora Fakulteta mr. Dževdetom Šošićem, bihaćkim muftijom Hasanom ef. Makićem i nastavnicima Fakulteta.

Tema radnog sastanka bila je jačanje saradnje Rijaseta IZ-e i njegovih službi sa IPF-om, snažnija podrška Fakultetu, usaglašavanje normativnih akata, upisna politika, realno sagledavanje potrebe otvaranja novih odsjeka, redefinisanje ugovora o poziciji Fakulteta unutar Univerziteta u Bihaću i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za zemljište na kojem je sagrađena zgrada Fakulteta.

Na kraju radnog satanka u kojem su aktivno učestvovali skoro svi sudionici i koji je obilovao konstruktivnom diskusijom, iznošenjem vlastitih mišljenja ili prijedloga, zaključeno je da ovakvih susreta treba biti više, jer su dobra prilika za razmjenu iskustava, zajedničko djelovanje, naročito, u određenim situacijama i podupiranje međusobne komunikacije radi općih interesa i napretka.

Radni_sastanak