Dekan Hodžić najavio brojne aktivnosti povodom 25 godina IPF-a

Dr.sc. Hajrudin Hodžić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću, ugošćen je u emisiji Dnevna doza zabave Radio-televizije Unsko-sanskog kantona. Povod gostovanja dekana IPF-a bila je najava brojnih aktivnosti koje će se održavati u okviru svečanog obilježavanja 25 godina rada Islamskog pedagoškog fakulteta.

IPF u Bihaću, podsjetimo se, osnovan je odlukom Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini 23.12.1995. godine. Preteča Fakultetu je bila Islamska pedagoška akademija kao viša škola, a prevashodna zadaća njenog osnivanja bilo je obrazovanje kadra za izvođenje nastavnog predmeta Islamska vjeronauka u osnovnim i srednjim školama. Danas na Fakultetu postoje dva odsjeka: odsjek Islamska vjeronauka i odsjek Socijalna pedagogija i duhovna skrb. Na oba odsjeka se organizira nastava na master studiju.

Aktivnosti povodom obilježavanja 25 godina IPF-a obuhvataju stručna predavanja iz različitih oblasti za sve studente Fakulteta, a centralna svečanost održat će se 23. decembra, kada će biti upriličena i svečana dodjela diploma.