Djeca iz Irana i Afganistana - gosti IPF-a

Djeca iz Irana i Afganistana - gosti Islamskog pedagoškog fakulteta

Islamski pedagoški fakultet danas (17.12.2018.) je posjetilo 45 djece migranata koji su trenutno smješteni u hotelu “Sedra” nadomak Bihaća.

Nakon što im je svečano dobrodošlicu poželio dr Hajrudin Hodžić, dekan IPF-a, djeca su obišla biblioteku, fonolaboratoriju, kabinet informatike i studentski dom, a potom su imali zajednički doručak u restoranu Fakulteta.

Poslije doručka, djeca su prisustvovala radionicama koje su sa našim studentima vodile saradnice IPF-a Smaila Balić, Anita Ramulić i Dijana Sulejmanović. Jedan od ciljeva ovih psihoedukativnih radionica bio je i ispitati potrebe djece smještene u “Sedri” kako bismo osmislili strategiju za nastavak rada s njima i pružili im onu pomoć koju oni sami procjenjuju kao najpotrebniju. Nakon 90 minuta radioničarskog rada, sva djeca su se okupila u našem amfiteatru gdje su usluženi tortom i sokovima, a dekan Hodžić i prodekan prof. Izet Terzić su im uručili prigodne poklone koji su rezultat nedavne akcije prodaje levhi koje su, također, izradili naši studenti.

Na kraju druženja, uručen je i poklon djece Fakultetu, a njihov rad je već postavljen u holu IPF-a.

Djeca_migranti_01.jpg
Djeca_migranti_02.jpg
Djeca_migranti_03.jpg
Djeca_migranti_04.jpg