Dobrodošlica novim studentima

DOČEK BRUCOŠA

Danas (08.10.2018.) se u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću održao program „Doček brucoša“, na kojem je iskazana dobrodošlica novim studentima, te su im ovom prilikom uručeni indexi sa prigodnim poklonima.

Na samom početku ašere je proučio student II godine odsjeka Islamske vjeronauke Kenan Duraković, a voditeljica programa bila je studentica III godine odsjeka Socijalne pedagogije i duhovne skrbi, Emina Grošič.

Na samom početku studentima se obratio uvaženi dekan prof. dr. Fuad Sedić i poželio im srdačnu dobrodošlicu i uspjeh u novoj akademskoj godini. Nakon toga, obratila se cijenjena asistentica Anita Ramulić-Mujkić koja je predstavila historijat fakulteta, aktivnosti i uposlenike fakulteta. Nakon toga studentima se obratio prodekan za nastavu i studentska pitanja,  prof.dr.Izet Terzić i ukratko upoznao studente sa načinom funkcionisanja nastavnog procesa, a zatim se obratila cijenjena asistentica Smaila Balić koja je studente upoznala sa odsjecima koji egzistiraju na Islamskom pedagoškom fakultetu. Prodekan za naučno-istraživački rad, doc.dr.Hajrudin Hodžić je pozvao studente da u svom ciklusu obrazovanja budu ustrajni, aktivni, te da daju svoj maksimum. Upriličena je i prezentacija motivacijskih i inspirirajućih poruka bivših najboljih i najaktivnijih studenata našim brucošima.

Na samom kraju muftija Hasan ef. Makić je dao završnu riječ i proučio dovu.

Za fotografisanje je zaslužna studentica II godine odsjeka Socijalne pedagogije i duhovne skrbi, Sabina Lipović.

Ovom prilikom želimo našim brucošima i ostalim studentima poželjeti sretnu i uspješnu novu akademsku 2018./2019. godinu.

brucosi_2018-01.jpg

brucosi_2018-02.jpg

brucosi_2018-03.jpg

brucosi_2018-04.jpg