Previous Next

Dodjela laptopa studentima IPF-a u Bihaću

Već četvrtu godinu zaredom Islamski pedagoški fakultet u Bihaću svojim najboljim studentima predaje korištenje velikog broja laptopa. Tako je bilo i ove akademske godine. U prisustvu voditelja Odsjeka za socijalnu pedagogiju i duhovnu skrb dr. Nedima Čirića, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću dr. Hajrudin Hodžić predao je na jednogodišnje korištenje 19 laptopa s pratećom opremom najboljim studentima oba odsjeka ovog Fakulteta sa najboljim uspjehom, kao i studentima slabog finansijskog stanja.
Inicijalna sredstva za realizaciju ovoga projekta osigurali su Uprava za nauku i obrazovanje Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), a ostala sredstva su obezbijeđena sredstvima prijatelja Fakulteta.
“Nastojimo i trudimo se da uvjete studiranja na našem fakultetu podignemo na viši nivo. U tome nam značajnu podršku pružaju naši prijatelji, predstavnici našeg osnivača i drugih fondacija. Nedavno smo našim studentima podijelili preko 700 besplatnih veoma korisnih naslova koje nam je donio Centar za napredne studije iz Sarajeva, a trenutno radimo na nekoliko projekata s ciljem da se uslovi studiranja na našem fakultetu podignu na zavidan nivo. Našim studentima stalno naglašavamo da smo jedna porodica i da naše riječi, uz podršku naših prijatelja, potvrđujemo našim djelima“, istakao je dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću.