Fakultet posjetio mr. Enes Turbić

Mr. Enes Turbić predstavio Unioverzitet Trakya

U srijedu, 14.11.2018. godine, na Islamskom pedagoškom fakultetu studenti su imali čast da im predavanje održi mr. Enes Turbić, profesor na Univerzitetu Trakya (Edirne) i trenutni doktorant bosanskog jezika i historije.

Na samom početku studentima se obratio doc. dr. Hajrudin Hodžić i predstavio predavača, a zatim se obratio i sam predavač.

Predavanje je podijelio na dva dijela, na prvom dijelu je pričao o svom putu nauke, pa je istakao da je put nauke trnovit, zahtijeva mnogo truda, rada, žrtve i odvažnosti ali i da je zanimljiv i plemenit. Ovim predavanjem je ohrabrio studente da više rade na sebi te da se ne boje krenuti za uspjehom. Na drugom dijelu predavanja pričao je o bosanskom jeziku u Turskoj, kao i o historiji Bosne i Hercegovine 1878. godine i Berlinskom kongresu. Ovim predavanjem podsjetio je studente, da ako želimo imati budućnost, moramo poznavati prošlost, kao i to da imamo samo jednu domovinu i da je to Bosna i Hercegovina. Da je predavanje bilo zanimljivo govori i činjenica da je poslije predavanja uslijedila diskusija i postavljanje pitanja. Studenti su iskazali želju da ih mr. Enes Turbić više puta posjeti i prenese svoje znanje.

 

Enes-Turbic_00.jpg

Enes-Turbic_02.jpg