Ispraćaj sekretara IPF-a na novo radno mjesto

Nakon više od dvije decenije odgovornog i marljivog rada, 22. jula 2020. kolektiv Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću ispratio je svog sekretara prof. Hamdiju Nesimovića na novo radno mjesto. Uz poštivanje sigurnosnih mjera i prisustvo svih uposlenika Fakulteta upriličen je svečani ručak u fakultetskom restoranu, uz tortu i prigodne poklone koje je našem Hamdiji uručio dekan IPF-a dr. Hajrudin Hodžić.

Dekan i prisutni uposlenici su u svojim obraćanjima istakli ogroman doprinos kojeg je Sekretar dao u prethodne 22 godine angažmana na Fakultetu. Hamdija je bio dio kolektiva IPF-a skoro od samog osnivanja Fakulteta, a njegova vrata uvijek su bila širom otvorena za kolege, za studente, za sve one koji su trebali savjet ili pomoć. Bio je uključen u brojne aktivnosti materijalnog pomaganja naših studenata, učestvovao je u svim projektima IPF-a i, bez imalo sumnje, jedan je od najzaslužnijih za ono što čini Islamski pedagoški fakultet danas.

Kolektiv IPF-a našem Hamdiji želi mnogo novih uspjeha u njegovom misionarskom pozivu, uz neprolaznu zahvalnost za godine kolegijalnosti, prijateljstva, mudrosti i podrške.

"Tvoj najbolji prijatelj je onaj koji kad ga vidiš podsjeća te na Allaha, dok razgovaraš s njim povećava ti se znanje, a njegova djela te podsjećaju na onaj svijet." (Al-Muhasibi).