Na IPF-u počela edukacija iz oblasti programiranja

U utorak (28.4.) je na Islamskom pedagoškom fakultetu (IPF) Univerziteta u Bihaću počela online informatička edukacija iz oblasti programiranja. Edukacija će se održavati putem Zoom platforme dva puta sedmično sve do kraja ljetnog semestra, a predavač je mladi IT stručnjak i nekadašnji student IPFa-, vrijedni Cazinjanin Adnan Samardžić.
Učešće u ovom edukativnom programu je besplatno za studente Islamskog pedagoškog fakulteta, a osim njih će učestvovati i školarci iz migrantskog kampa Borići te tridesetak mladih ljudi iz Bire, kao i student iz Turske koji ljetni semestar provodi na razmjeni na IPF-u.
Kako nas je informisala mr. psihologije Dijana Sulejmanović, koordinatorica Tima za međunarodne projekte i saradnju IPF-a, pomenuti projekat obuke mladih o osnovama Java programskog jezika finansiran je od strane Uprave za obrazovanje i nauku Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te Uprave IPF-a, a cilj je mladima ponuditi korisna znanja i vještine koje će im omogućiti bolju kompetentnost na tržištu rada, kao i korisno ulaganje slobodnog vremena u vanrednoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo.

"…onaj ko bude uradio koliko trun dobra, vidjet će ga,
a onaj ko bude uradio koliko trun zla, vidjet će ga”
(Ez-Zilzal, 6-8)