Previous Next

Predstavnici Uprave za obrazovanje i nauku u posjeti IPF-u

Predstavnici Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH u radnoj posjeti IPF-u

U četvrtak, 07.11.2019. u radnoj posjeti Unsko-sanskom kantonu boravila je delegacija Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH na čelu sa direktorom prof. dr. Dževadom Hodžićem. Pored direktora Uprave, u delegaciji su bili dr. Ekrem Tucaković - šef Odjela za visoko obrazovanje, prof. Seid Eminović - šef Odjela za srednje obrazovanje, kao i prof. Lejla Bektaš – administratorica pri Upravi.
Delegacija je prije posjete Fakultetu posjetila Muftijstvo bihaćko, a zatim medresu “Džemaludin ef. Čaušević” u Cazinu.
Tokom posjete Fakultetu, delegaciju su dočekali dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću dr. Hajrudin Hodžić, prodekan za nastavu dr. Sulejman Topoljak i sekretar Fakulteta prof. Hamdija Nesimović. Sastanak je protekao u radnoj atmosferi, gdje je prezentiran rad Fakulteta, zatim uvjeti u kojima se odvija nastava, kao i ostala bitna pitanja koja utječu na kvalitet rada nastavnog kadra. Predstavnici Uprave izrazili su snažnu podršku radu Fakulteta i naglasili potrebu da se u narednom periodu posveti posebna pažnja jačanju nastavnog kadra i uvjeta u kojima se odvija nastava na ovoj visokoškolskoj ustanovi Islamske zajednice u BiH.
Tokom posjete Kantonu, iskorištena je prilika da se posjeti Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona i obavi sastanak s ministrom Damirom Omerdićem i njegovim saradnicima. Sastanku su, pored naših gostiju, prisustvovali i Muftija bihaćki hfz. Mehmed Kudić, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću dr. Hajrudin Hodžić, kao i Enes ef. Ljubijankić, direktor Medrese u Cazinu. Predstavnici Ministarstva su istakli značaj ovih obrazovnih institucija na ovim prostorima i izrazili spremnost da pruže različite oblike podrške u funkcionisanju istih.