Promovirana nova generacija diplomanata i magistranata

 

Svečana promocija diplomanata i magistranata Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću

Islamski pedagoški fakultet u Bihaću upriličio je danas 16. promociju diplomanta i 4. magistranata. Diplome o završenom procesu školovanja primila su 53 diplomanta i 7 magistranata. Tim činom je okrunjeno njihovo višegodišnje školovanje. Najboljima u generaciji, pored diploma uručene su i plakete. Svečanosti su pored roditelja, rodbine i prijatelja, prisustvovali i predstavnici Univerziteta u Bihaću te brojni gosti iz vjerskog i društvenog života.

Dilaver Zijad sa prosjekom 8.83, diplomant je sa najboljim prosjekom i dobitnik Zlatne plakete dok je najbolji magistrant i dobitnik zlatne plakete Jukan Sadžida. Zvanje koje su stekli plemenita je i ozbiljna profesija. Put do toga nije bio nimalo lagan.

Predstavnici Fakulteta i Univerziteta ponosni su na svoje dojučerašnje studente. U svojim obraćanjima, prije uručenja diploma, diplomcima su svi poželjeli dalji uspjeh. Priznanja su za doprinos koji su dali u proteklim godinama, dobili i profesori.

Na današnji dan, prije 23 godine, osnovana je Islamska pedagoška akademija, sadašnji Islamski pedagoški fakultet. Nastava je tada u Akademiji, danas Fakultetu, počela u oktobru 1996. godine. Prva promocija diplomanata bila je 17. maja 2000. godine, kada su diplome nastavnika vjeronauke primila 33 studenta.

Nakon oficijelnog dijela, diplomanti i magistranti, položili su i svečanu zakletvu da će svoja stečenja znanja na najbolji način primjenjivati u svom radu a posao časno obavljati i tako biti od koristi svojoj društvenoj zajednici.

(RTVUSK)

Promocija2018_01.JPG
Promocija2018_02.JPG
Promocija2018_03.JPG

 

Video prilog sa RTVUSK: