Previous Next

STUDENTIMA IPF-A U BIHAĆU PODIJELJENO VIŠE OD 700 BESPLATNIH KNJIGA

Danas je u amfiteatru Islamskog pedagoškog fakulteta u Bihaću upriličena podjela besplatnih knjiga redovnim studentima dodiplomskog i postiplomskog ciklusa studija. Riječ je o donaciji knjiga od strane Centra za napredne studije iz Sarajeva (CNS).

Dekan Fakulteta, dr. Hajrudin Hodžić, studente je upoznao sa djelovanjem Centra za napredne studije iz Sarajeva i istakao stalnu i značajnu podršku koju Fakultet ima od Centra kada je u pitanju organizacija naučnih konferencija, ali i za podršku drugih oblika naučno-istraživačkog rada i bogaćenje bibliotečkog fonda fakulteta. S tim u vezi, dekan je izrazio posebnu zahvalnost na donaciji značajnog broja knjiga za biblioteku IPF-a, ali i na preko 700 knjiga koje su danas podijeljene studentima fakulteta, a koje će im koristiti u nastavi i stručnom napredovanju, budući da tretiraju teme kojih se i studenti dotiču kroz svoje školovanje.

Čitanje donosi nove informacije i znanja, priprema čitaoce da se lakše i spremnije suoče sa izazovima koje donosi život, doprinosi većoj dozi razumijevanja drugih, donosi bistriji um i jače pamćenje, poboljšava fokus, prevenira depresiju, smanjuje razinu stresa, vodi ka stvaranju zdravih navika, traži analitičko razmišljanje i još mnogo toga, pa je stoga ova donacija Centra za napredne studije od izuzetnog značaja, jer onaj ko pokloni knjigu, poklonio je sve nabrojano.